НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

ВСТС раније казнио једну од три потписника оптужнице против Додика и Лукића

14/09/2023

Оптужницу Тужилаштва БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића, коју је јуче потврдио Суд БиХ, потписали су Нивес Каневчев, Недим Ћосић и Биљана Голијанин. Портал Бањалука нет објавио је да је Каневчева, не тако давно, имала озбиљне проблеме унутар Тужилаштва БиХ.

 

Како пише овај портал, прије шест година тужилац Нивес Каневчев правоснажно је кажњена умањењем плате за 20 одсто у периоду од девет мјесеци, потврђено је тада из Високог судског и тужилачког савјета.

 

Другостепена дисциплинска комисија ВСТС-а правоснажном одлуком је окончала поступак против Каневчеве који је, како је саопштено из ВСТС-а, био инициран притужбама тужиоца Далиде Бурзић које су се односиле на период када је Каневчева била главни тужилац Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, пренио је Бирн у октобру 2017.

 

Канцеларија дисциплинског тужиоца ВСТС-а теретила је Каневчеву за одавање повјерљивих информација, немар у раду, неизвршавање упутстава надређеног тужиоца, намјерно давање лажне или недовољне информације у вези с пријавама за радно мјесто или дициплинским стварима, као и друга дјела која доводе у питање повјерење јавности у непристрасност и кредибилитет Тужилаштва.

 

Дисциплински тужилац Алма Хасановић у завршној ријечи у фебруару 2017. године рекла је да је током дисциплинског поступка против Каневчеве доказано да је она прекорачила овлаштења и нарушила независност Тужилаштва када је 2013. тадашњем федералном премијеру Нермину Никшићу доставила пресјек стања у 16 предмета у вези с компанијом Босналијек.

 

Првостепена одлука у овом предмету донесена је у априлу 2017. године и њом је Каневчева била кажњена смањењем плате у износу од 20 одсто у наредних годину дана.

 

На такву одлуку жалили су се и Канцеларија дисциплинског тужиоца и одбрана Каневчеве, пренијели су тада медији, подсјећа портал Бањалука нет.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести