НОВОСТИ

Вучевић поручио амбасадору Јапана: Подршка резолуцији о Сребреници не доприноси добробити региона

31/05/2024

Предсједник Владе Србије Милош Вучевић исказао је незадовољство због опредјељења Јапана да подржи резолуцију о Сребреници у Генералној скупштини УН и поручио да такав став не доприноси помирењу и учвршћивању добрих односа у региону.

Милош Вучевић
(Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ)

Вучевић је са амбасадором Јапана у Србији Акиром Имамуром разговарао о билатералним односима, економској сарадњи и партнерству у оквиру заједничких пројеката двије земље.

 

Он је нагласио да је Србија веома заинтересована за јапанске инвестиције у области аутомобилске, хемијске, фармацеутске и ИТ индустрије, као и улагања у области заштите животне средине и културе.

 

Имамура је рекао да Јапан настоји да његује добре односе и буде подршка стабилности и просперитету Србије и захвалио за подршку Владе Србије билатералној економској сарадњи која, како је оцијенио, све више добија на интензитету, саопштено је из Владе Србије.

 

Амбасадор Јапана честитао је Вучевићу на новој функцији и изразио уверење да ће и у току његовог мандата бити настављена сарадња на реализацији заједничких инвестиционих пројеката у обостраном интересу, додаје се у саопштењу.

Остале Вијести