НОВОСТИ

Вучић: Косово је најскупља ријеч за сваког Србина

13/09/2024

Предсједник Александар Вучић изјавио је данас у обраћању јавности, због бруталног напада на српско становништво на Косову и Метохији, да се Србија налази у нелакој правно-политичкој ситуацији по питању КиМ.

 

Александар Вучић (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs)

Александар Вучић (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs)

 

– Економски напредујемо веома брзо, врло добро, можда и одлично, како кажу економски параметри и показатељи. Али оно што остаје наша најболнија и најтежа тачка, нема никакве сумње, јесте Косово и Метохија – рекао је Вучић.

 

Захарова: Запад дао одријешене руке Куртију за прогон Срба са КиМ

 

Вучић је истакао да је Косово најскупља ријеч за сваког Србина, истовремено најлакше потезана, неријетко са неописивом лакоћом неодговорности.

– Њена употреба и злоупотреба су нас доводиле до бесмисла. Какве год мјере бих предложио и шта год урадили, никада нико неће бити задовољан. Нико осим малог круга рационалних људи који хоће да буду фер према себи и према свима другима, разумијевајући каква је ситуација на Косову и Метохији, данас, јуче, прије десет или 15 година. Шта год да смо предложили, на крају би сви били против. Не неки, сви – навео је Вучић.

Нагласио је да они који данас позивају на оружје, први дан их држава позове да намјештају кревет у касарни, рекли би да им је много.

 

Челници Српске демократије ухапшени током боравка Куртија у сјеверном дијелу Косовске Митровице

 

– И да им је тешко и да се нису за то борили, а камоли да ратују са неким. Они који данас позивају на признање независности Косова и суочавање са сопственом прошлошћу и легализацијом косовске независности, да то учинимо, рекли би нам – ви сте издајници. Што чујете на сваком мјесту, на сваком кораку, јер то је, ваљда, најјефтинија српска ријеч, бити издајник. Ово сам све рекао зато што никада нисмо били фер и поштени према себи када смо говорили о Косову и Метохији. Свакога бисмо нападали и свакоме бисмо рекли како ми, баш ми имамо рјешење за косовско-метохијски проблем. Рјешење за косовско-метохијски проблем који би био задовољавајући за Србе, не постоји – рекао је предсједник Србије.

 

Десети дан блокаде српских институција на сјеверу КиМ

 

Вучић је нагласио да нема тог рјешења јер, како каже, не постоји тај чудотворац који Србима може да донесе добро рјешење за Косово и Метохију.

– Мјере које смо данас донијели нису лаке и наилазиће на отпоре – рекао је Вучић.

Коментари

1

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести