НОВОСТИ

Крњи Уставни суд БиХ оспорио Изборни закон Српске |

ЦИК: ПДП кажњен са 15.000 КМ због преурањене кампање и злоупотребе ресурса |

Тања Палачковић је била члан Комисије за ванредни попис у Градском гробљу |

У Теслић уложено 37,5 милиона КМ, плус 11 милиона од ИРБ-а |

Додик: Уставни суд БиХ жели да уруши статус Српске; Од 2011. године припремају оквир везан за имовину |

Шеранић: Наставак развоја увођењем нове процедуре у кардиологији у Бијељини |

Јокић поднио кривичну пријаву: Станивуковић је одређеним поступцима сахранио свој мандат |

Тадић: Конаковић хтио да “поправи штету” па признао да су у процес против Додика уплетени странци |

Мастиловић: Историјски је оправдано да Пале буду пријестоница Републике Српске |

Ђајић: Грађанима Бањалуке треба стручан, одговоран и образован градоначелник; Не можете их два пута преварити на исту финту |

Вучић: Поносан сам што водимо слободну, слободарску, самосталну и независну политику

18/09/2024

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да се поноси тиме што Србија води слободну, слободарску, самосталну и независну политику и истакао је да је увјерен да ће и послије 2027. године, када му престане мандат, на челу Србије бити људи који ће умијети слободно да размишљају и самостално да доносе одлуке, у интересу грађана Србије.

 

 

Он је тако одговорио на изјаву опозиционог политичара Борка Стефановића, који је рекао да му је интересантно што француски и њемачки државници долазе у Србију и сарађују са Вучићем, а не питају какав је његов однос са Кином и Русијом.

– Неки људи имају у свом дубоком политичком хабитусу тај кметски однос према онима за које мисле да треба да им наређују, како да се понашају – рекао је Вучић на ТВ Пинк.

Он је оцијенио да неки људи имају готово ропски ондос према сизерену.

– Они вам кажу да је нормално и природно да ви не водите земљу, већ да неко други у ваше име води земљу. Мени то не би напамет пало да некоме замјерам – рекао је Вучић.

Када су сусрети са кинеским предсједником Си Ђинпингом у питању, рекао је да се видио са њим зато што га изузетно поштује и зато што сматра да је добро за нашу земљу.

– Нисам увео санкције Русији зато што мислим да је то добро за нашу земљу и да водимо добру политику. Зато што ћете за двије године кад се заврши тај рат, ви да стојите сви у реду и да будете већи русофили десет пута него било ко из ове земље. Не бисте ли успјели брже, боље да обнављате односе са Русијом оног дана када се успостави мир. А доћи ће и тај дан – рекао је Вучић.

На констатацију водитељке да су у Београду у посљедње вријеме често долазили страни велики лидери, Вучић је најавио да ће ускоро доћи и предсједник једне афричке државе и краљ једне друге афричке државе.

 

Шта је Мајдов написао у одговору Међународној џудо федерацији

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести