НОВОСТИ

Вучић: Ситуација око Космета и Српске биће постављана на све оштрији начин

12/12/2023

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да се плаши да ће ситуација око Косова и Метохије и Републике Српске да буде постављана на све оштрији начин, као и да ће Запад да буде све нервознији уочи руских избора 17. марта.

 

 

Појаснио је да је за очекивати да ће руски предсједник Владимир Путин покушати да оствари успехе на бојном пољу. Нагласио је да Русију не можете побиједити ратом и да то сада мења све.

Вучић је рекао да ће “јастребови против Србије” бити још оштрији, јер је извјесно да ће руски предсједник Владимир Путин појачати нападе у Украјини, а слиједе и избори на Тајвану и за Европски парламент.

– Они који су јастребови против Србије биће још жешћи попут /европосланика Клемена/ Грошеља и Виоле Фон Крамон до свих осталих који ће доћи да нам соле памет, да нам објасне да није био добар избор, да нема демократије овде, а они су много велике демократе. И то ће да раде све до маја – навео је Вучић.

Он је додао да се тада “цио свијет сели” у Сједињене Државе гдје ће бити одржани предсједнички избори.

– Имаћемо утакмицу коју цео свет чека, а ми морамо политички да преживимо и економски напредујемо. Морамо да имамо искусне људе да тај наш брод води – рекао је Вучић за Телевизију Хепи.

Он је навео да је економија Србије добра и да ће земља по том питању бити успјешна, али да “не може да расте ако има тих спољних проблема”.

Вучић је рекао да ће економија Србије, према процјенама Међународног монетарног фонда, идуће године расти 3,6 одсто, али да би то могло да износи и четири одсто, што би значило ново драстично повећање плата и пензија.

Остале Вијести