НОВОСТИ

Вучић: Србија ће увијек бити уз свој народ у Републици Српској

05/08/2023

Никада више Србија неће да затвара своје путеве за своју браћу. Баш ме брига колику ћу цијену да платим лично, нема више баријера за наш народ, нема блокада, рекао је предсједник Србије Александар Вучић.

 

 

Поручио је да ће Србија увијек бити уз свој народ у Републици Српској, ма каква мука да га погоди.

Вучић је додао да је лако бити уз некога када је лијепо, када се дијели добро, али да је посао Србије, задатак и обавеза, света дужност Србије, да буде уз Републику Српску.

– Када је тешко, када вам најмоћнија сила уводи санкције. Да, ми ћемо да кажемо, једна мала слободарска Србија, да неће да уводи санкције и помоћи ће Републици Српској на сваки начин – рекао је Вучић на обиљежавању Дана сјећања на све Србе страдале и прогнане у хрватској акцији “Олуја” и додао да на храброст имају право само они које тапшу по неким амбасадама, а да, како каже, ови други људи морају да буду кукавице.

 

Предсједник Србије рекао је јуче у Приједору да не памти када је предсједника Републике Српске Милорада Додика слушао да говори са толико емоција и да зна да је Републици Српској данас тешко.

 

– Тешко је и њему, неће он то да вам каже, тешко је и Жељки (Цвијановић) и свима против којих су увели санкције. Правиће се да није, говориће да је лако, а и сами ће да виде око себе оне који ће да кажу да није ништа, ситница, али ће да ћуте као заливени да и они не би добили санкције. Нагледао сам се ја тога око себе, да знате, да вам кажем нешто и зато сам овдје, зато што сам гледао кад је Србија затварала границе на Дрини, када није давала браћи из Републике Српске и Српске Крајине да пређу. Када људима из Крајине који су тражили хлеб и дом није давано да скрену са ауто-пута да не би узнемирили некога пред изборе – рекао је Вучић.

 

Подсјећамо, у Приједору је синоћ одржано централно обиљежавање Дана сјећања на све Србе страдале и прогнане у хрватској акцији “Олуја”. Протјерано 250.000 крајишких Срба, а убијено и нестало скоро 2.000, од којих су око три четвртине били цивили старији од 60 година.

Остале Вијести