НОВОСТИ

Вучић: Велика забринутост због Српске, странци одлучили да иду веома жестоко

02/07/2023

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је веома забринут због оног што се дешава у Републици Српској и да се плаши да су странци донијели одлуку да “иду веома жестоко”.

 

Александар Вучић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs)

 

Мислим да је тамо у току велика и тешка криза и нећу се даље о томе изјашњавати – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да разговара са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком о свему, али и са, како каже, осталим факторима и људима којима вјерује у Српској и за које зна да умију да процјене.

– Очекујем да чујем шта ће данас рећи предсЈедник Додик, ја ћу уживо да пратим његово обраћање – рекао је Вучић за ТВ Прва.

Одговарајући на питање шта ће бити Додикова порука, Вучић је рекао да то може само да процијени и додао да се и јуче чуо са предсједником Репубике Српске.

– Могу да процИЈеним шта ће да каже, али нисам сигуран. Јуче сам се чуо са њим, јер ми се јавио када се враћао из Братунца. Плашим се да су странци донијели одлуку да иду веома жестоко, видјећемо – рекао је Вучић.

Предсједник Србије је истакао да није случајан ни текст њемачког новинара Михаила Мартинса у коме, између осталог, спочитава Додику и њему да граде “српски свијет”.

Вучић је рекао да се у Србији због Србима својственог конформизма мање прича о Косову и Метохији, а недовољно о Републици Српској као да Срба тамо и нема.

– Али и да нема ни једног Србина у Републици Српској, они у Сарајеву би више говорили о ситуацији у комшилуку, јер они говоре о свему што се код нас збива и то на један врло вулгаран начин – рекао је Вучић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести