НОВОСТИ

Вучић: Запад неће одустати од независности Косова, бићемо изложени притисцима

14/12/2023

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да Запад неће промијенити своје ставове о независности тзв. Косова и да ће Србија и у будућности несумњиво бити изложена притисцима.

 

 

– Некада гледате како да наш српски брод између свих стијена и проблема са којима се суочавамо, доведете до мирне луке. Некада попустите, успорите, некада убрзате, али увијек чувајући своје виталне националне и државне интересе. То ћемо наставити да радимо и у будућности – рекао је Вучић за РТС и додао да Запад своје ставове о независности тзв. Косова неће промијенити и да од тога неће одустати.

Предсједник је додао да српском народу може да обећа да ће паметно одговорно и мудро чувати КиМ и све стратешке интересе Србије.

Истакао је да је јуче чуо поруке са сјеверне трибине Маракане у којима су навијачи Звезде поручили да је Косово Србија, али и да их је чуо и његов гост предсједник Манчестер Ситија Калдум Ал Мубарак, који је оцијенио да је то веома важно питање за Србију.

Предсједник је рекао да Србију у предстојећем периоду очекује велики привредни и економски раст, као и да ће наставити да штити своје националне и државне интересе, али паметно, не доводећи у питање економске просперитете и будућност Србије.

– Штитићемо наше националне и државне интересе, али паметно ћемо то радити, не доводећи у питање ни економске просперитете и будућност Србије што је веома важно. Чуваћемо мир, стабилност, водећи земљу на путу ка Европској Унији, али увијек чврсто чувајући наша традиционална пријатељства са Руском Федерацијом, Народном Републиком Кином, арапским земљама, бројним афричким, латиноамеричким, азијским и то ће бити политика Србије – рекао је Вучић на РТС-у.

Како је рекао, у наредном периоду Србију очекује још нижа стопа незапослености која је данас на најнижем историјском нивоу, наставак реиндустријализације земље, али и улагање у суперкомпутере, у дата центар, у ИТ индустрију.

– Очекујемо даљу модернизацију Србије, изградњу пруга, путева, свега онога што неки нису могли да раде док су били на власти – поручио је Вучић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести