НОВОСТИ

Вучић: Западне силе не знају у каквом су проблему због резолуције о Сребреници

10/05/2024

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да најмоћније западне силе, које су стале иза резолуције о Сребреници, не знају у каквом су проблему због ангажмана Србије, јер може да им се деси да за резолуцију у УН буде мање гласова.

 

 

Вучић је на предизборном митингу СНС-а у Лазаревцу рекао да ће ићи у Њујорк да се још једном пред Генералном скупштином УН обрати свим земљама и позове их да не гласају за ту резолуцију.

– Они не знају шта са резолуцијом иза које су стале највеће силе. Мала Србија бориће се до посљедњег тренутка за своју част и образ. Једна мала Србија ће да се бори за своје име и презиме, притом поштујућу жртве Бошњака, никога не увриједивши – навео је Вучић.

Он је рекао да Србији у наредних 10 дана предстоје тешке борбе.

– Када су кренули са иницијативама да наш народ назову геноцидним, па нас онда данима обмањују шта је циљ тога, наш посао је да се боримо за нашу земљу и не замјерите што нам је Србија важнија од свега. Нашу Србију нећемо да дамо никоме и ни за шта на свијету. Зато ћемо вам се супротставити у Њујорку и у Бриселу и било гдје да желите да укинете српски народ – поручио је Вучић.

Према његовим ријечима, они су мислили да мала Србија неће смјети да им се супротстави и кад они кажу да мора да се сагласи са резолуцијом и са свим што траже, јер су они велики, а Србија мала.

– Мислили су да ћемо као неки прије 20 година да сагнемо главу. Ми смо рекли да знамо колико су велики, али да знамо да нема веће светиње од наше Србије и зато ћемо вам се супротставити – рекао је Вучић.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести