НОВОСТИ

Вујичић: Бећировић ставља прст у око породицама убијених Срба

07/08/2023

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић изјавио је да понашање бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића и његово величање Атифа Дудаковића, оптуженог за злочине над српским цивилима и војницима на подручју Крајине, представља прст у око породицама Срба убијених у акцијама које је водио овај некадашњи команданат Петог корпуса такозване Армије БиХ.

 

– Оваквим својим понашањем Бећировић само досољава ране породицама страдалих Срба и изазива националну мржњу у БиХ – рекао је Вујичић.

 

Он је истакао да је Бећировић сусретом и сликањем са Дудаковићем показао да је у политици екстремнији од лидера СДА Бакира Изетбеговића.

 

Према његовим ријечима, Бећировић се и не сналази у политици, што најбоље говори и његово понашање на инаугурацији црногорског предсједника, када је сјео на погрешну столицу.

 

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић састао се јуче у Бихаћу са ратним командантом Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифом Дудаковићем, коме се пред Судом БиХ суди за ратне злочине почињене над српским цивилима и војницима на подручју Крајине, те му је “одао признање за допринос у борби за одбрану БиХ”.

 

Дудаковић и петнаесторица припадника и команданата Петог корпуса такозване Армије оптужени су за злочине почињене над српским цивилима и војницима на подручју Крајине.

 

Оптужница их терети за убиство више од 300 Срба, међу којима највише цивила, углавном старије доби, као и војника који су се предали или били заробљени.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести