НОВОСТИ

Вујичић: Хелез на 9. јануару покушава скупљати политичке поене

13/01/2024

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић изјавио је да најава министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза да ће поднијети кривичне пријаве због обиљежавања Дана Републике представља најјефтинији покушај скупљања политичких поена на рачун 9. јануара, битног празника за све Србе у Републици Српској.

 

 

– Обиљежавање 9. јануара – Дана Републике Српске урађено је у складу са законима које је усвојила Народна скупштина Српске, а сви покушаји притисака Хелеза према предсједнику Републике Милораду Додику и замјенику министра одбране /у Савјету министара Александра Гогановића/ потпуно су бесмислени и представљају најјефтинији покушај скупљања политичких поена – рекао је Вујичић.

Према његовим ријечима, Срби у Републици Српској се не слажу са обиљежавањем 25. новембра, када је било прво засједање ЗАВНОБиХ-а, али им не смета.

– Није ни овај датум државни празник, па нисмо покретали никакве кривичне пријаве против Бошњака који су га обиљежавали – истакао је Вујичић.

Хелез је рекао да ће поднијети кривичне пријаве против предсједника Репулике Српске Милорада Додика, замјеника министра одбране у Савјету министара Александра Гогановића и једног пуковника због обиљежавања и присуства обиљежавању 9. јануара – Дана Републике.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести