НОВОСТИ

Вукановић због клевете изгубио на суду: Проинтер ИТСС сав новац донирао у хуманитарне сврхе

06/06/2024

Цјелокупан износ који смо по судској пресуди за клевету добили од Небојше Вукановића на име накнаде штете уплатили смо у хуманитарне сврхе, саопштила је компанија Проинтер ИТСС, чланица Инфинити Интернешнал Груп.

 

 

Проинтер ИТСС је донирао 8.395 КМ за изградњу куће “Предах” у Бањалуци, а која ће бити намијењена за привремено и дугорочно збрињавање дјеце, младих и одраслих са сметњама у развоју.

“Изузетно нам је задовољство што смо се придружили акцији `Од Бање Луке с љубављу` и на тај начин дали допринос да се ријеши велики проблем који мучи родитеље и дјецу из ових категорија“, истичу из Проинтера.

У саопштењу ове компаније се наводи да је Небојша Вукановић и протеклих дана у медијским наступима изврнуо чињенице када је у питању судска пресуда по којој је одговоран за клевету, јер током суђења уопште није изнио доказе за изнесене тврдње, а на крају није поднио ни жалбу која је била допуштена на пресуду.

У пресуди Основног суда у Бањалуци закључено је да се Вукановић свјесно и намјерно неистинито изражавао, а да претходно није провјерио информације које су биле доступне. Из Проинтера истичу да је посебно значајно да је суд јасно потврдио да је Вукановић без презентовања чињеница повриједио њихов пословни углед увлачећи ову компанију, како се наводи у пресуди, у своје политичке игре и сукобе и представљајући их у изузетно негативном контексту.

“Овим су потврђени аргументи које отпочетка истичемо, а то је да већ дужи период неке политичке групације и интересне групе изврћу чињенице и намјерно, из само њима знаних разлога, користе нашу компанију за обрачун са политичким противницима”, наглашава се у саопштењу Проинтера.

Из ове компаније истичу да ће, не осврћући се на покушаје да се нанесе штета њиховом пословном угледу, наставити да раде на унапређењу пословног амбијента и запошљавању високообразованих стручњака који су заслужни што све своје послове обављају професионално, законито и транспарентно.

“Поносимо се што наша компанија није само послодавац већ и мјесто гдје млади таленти могу расти, развијати се и доприносити иновативним рјешењима која побољшавају животе људи, али и друштвено одговорна компанија која је конкретним ангажманом увијек на услузи широј друштвеној заједници“, закључују из компаније Проинтер ИТСС.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести