НОВОСТИ

Вулић: Aмеричка амбасада подржава унитарну БиХ без Срба и Хрвата и лажно информише Стејт департмент

29/06/2023

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић истакла је да је у БиХ на сцени сеционистичко понашање бошњачких политичара који отворено пријете одмаздом Србима, док се Република Српска залаже за дејтонску БиХ.

 

 

– Амбасада САД у БиХ подржава сеционизам с циљем да БиХ постане унитарна земља у којој неће бити Срба, нити Хрвата. Сигурна сам да то није политика Стејт департмента који се увијек залагао за мултиетничност, за шта се залаже и Република Српска. Желимо једнака права свих народа у дејтонској БиХ – нагласила је Вулићева.

Она је рекла за Срну да је Мајкл Марфи већ успио да пренесе Стејт департменту своју верзију дешавања у БиХ прилагођену перцепцији локалних запосленика у Амбасади које чује уз јутарњи брифинг.

Вулићева је указала да је Дејтонски споразум под пријетњом од оних који толеришу нелегалног високог представника Кристијана Шмита, Уставни суд БиХ који може засиједати и доносити одлуке без Срба и вишегодишње наметање закона бивших високих представника.

– Не сумњајте, наћи ћемо начин да Стејт департмент буде ваљано информисан о чињеници да су реакције Републике Српске изнуђене понашањем Уставног суда и да су позив на договор, а не да слушамо разне уцјене и омаловажавање институција Републике Српске и то од људи који од чиновника прошлих времена постадоше амбасадори – поручила је Вулићева.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести