НОВОСТИ

Вулић: Aнтидејтонска политика осуђена је на пропаст

01/02/2024

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да политика коју у БиХ намећу појединци са запада, а која је антидејтонска, антиуставна и има за циљ разградњу Општег оквирног споразума за мир и стварање унутарне БиХ, не може бити прихватљива ниједној друштвено одговорној особи.

 

 

Дејтонска БиХ има велику шансу за будућност, а антидејтонска, коју заговара и добар дио чланова Сјеверноатлантског савјета /НАЦ/, донијеће вам још једну лошу процјену и пораз са несагледивим посљедицама. Сила каквом се представљате не би требала да буде склона авантуризму каквом смо до сада, нажалост, свједочили више пута – истакла је Вулићева.

Она је нагласила да је сарадња са НАТО максимум на који је Република Српска дала сагласност усвајањем Програма реформи и све док представници тог савеза поштују став – сарадња да, чланство не, у Републици Српској ће имати партнера за разговор.

Реагујући на изјаву Дениса Бећировића да је члановима НАЦ-а у Сарајеву рекао да у БиХ постоје, како је навео, проруски политичари који угрожавају мир, а као примјер за то навео предсједника Републике Српске Милорада Додика, Вулићева је изјавила за Срну да је крајње неозбиљно оптуживати предсједника Српске за ширење руског утицаја за ниво политике којим се баве чланови овог савјета.

– То што је САД написала лош сценарио за Русију и Украјину, те им се ствари отеле контроли никако не може бити посљедица политичког става било кога, а понајмање Милорада Додика. Предсједник Републике Српске је човјек принципа, од ријечи и са ставом, као што је и заговарач поштовања Дејтонског мировног споразума. Русија је гарант Дејтонском мировног споразума и ми је поштујемо као што поштујемо Општи оквирни споразум за мир у БиХ – рекла је Вулићева.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести