НОВОСТИ

Вулић: Бербокова дошла у БиХ због личне промоције

05/03/2024

Имала сам прилику да присуствујем састанку и да учествујем на истом са министарком Бербок, оно што је дошло до изражаја јесте сво њено лицемјерство и да у суштини све оно што говори, не мисли, рекла је  Сања Вулић, шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

 

 

“Рекла је да је јако важно да БиХ остане на овом путу ка Европској унији и да испунимо све услове на шта смо ми рекли да заправо предан рад партнера у власти, ХДЗ-а, Тројке и СНСД-а јесу довели БиХ до европског пута, односно до статуса преговарача и да сва наша одрицања, разговори и рад су дали управо тај допринос”, рекла је Вулићева.

Вулићева истиче да је подсјетила Бербокову да је она прије двије године, у марту мјесецу 2022. године, долазила у БиХ гдје је рекла да због једне особе, због предсједника Додика и Републике Српске, БиХ пријети дестабилизација.

Она јој рекла да је рекла Бербовокој да није дошло до дестабилизације и предсједник Додик и институције Српске нису фактор дестабилизације.

“Ми смо фактор који жели да се испуне сви услови да БиХ жели да добије статус у Европској унији и то њу јако изиритирало па је чак почела да мало и галами”, рекла је Вулићева.

Вулићева каже да је рекла Бербоковој да БиХ има своје легалне и легитимне представнике и законодавну власт и да ако заиста жели добро БиХ, да она треба да својим ауторитетом утиче на Кристијана Шмита који нема легитимитет.

“Бербокова је рекла да ми морамо знати да уколико желимо да се ријешимо Шмита, ми морамо да имамо двије трећине  подршке и да мијењамо Устав, што је потврдило да она не познаје елементарне услове о уставном уређењу БиХ”, рекла је Вулићева.

Вулићева је истакла да је Бербокова дошла у БиХ због личне промоције и предизборне кампање и да њој апсолутно није стало до народа у овој земљи.

“Њој је стало да одржи неког свог представника попут лажног дипломате и туристе Шмита, а то што она нама жели добро, не дај Боже да нам се то деси”, рекла је Вулићева.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести