НОВОСТИ

Вулић: Циљ убрзаног судског процеса – политичка ликвидација Додика

18/12/2023

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да је циљ убрзања судског процеса против предсједника Републике Српске више него јасан – отуђени центри моћи Суд и Тужилаштво БиХ раде на реализацији сценарија Мајкла Марфија и Кристијана Шмита о политичкој ликвидацији Милорада Додика.

 

 

Она је поручила да српски народ воли Републику Српску и предсједника Српске, те да је љубав непобједива.

– За разлику од њих – издајника и србомрзаца, српски народ је одлучан и карактеран, те им поручујем – побиједићемо вас. Умјесто да ви затрете сваки српски траг, Срби ће на сметљиште историје послати насљедника нациста Шмита и рушитеља дејтонске БиХ Марфија – изјавила је Вулићева Срни.

Из Суда БиХ данас су навели да неће бити одгађања претреса планираног за сриједу, 20. децембар, те да неће поново одлучивати о поновљеном /другом/ захтјеву одбране предсједника Републике Српске Милорада Додика за преношење вођења кривичног поступка на надлежни суд у Бањалуци.

Додик је оцијенио да одбијањем Суда БиХ да одгоди рочиште по захтјеву његове одбране показује да је све више видљиво да се покушава убрзати тај процес и без права што прије доћи до пресуде.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести