НОВОСТИ

Вулић: Ћуте и подржавају србомрзачку реторику

13/01/2024

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да Тужилаштво БиХ неће реаговати на ратнохушкачке ставове које је изнио професор Митхад Ћеман, јер главни тужилац Миланко Кајганић и остали послушници дијела међународне заједнице, туристе Кристијана Шмита и одлазећег америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија подржавају позивање на одмазду српског народа.

 

 

– Једини циљ бошњачког Сарајева је истребљење српског народа који им је највећа сметња у реализацији њихових исламистичких циљева и стварање државе по шеријатским прописима у срцу Балкана – истакла је Вулићева за Срну.

Она је указала да ћутање и подржавање србомрзачке и бруталне реторике Ћемана је управо образац понашања према Србима који заговарају Марфи и његови сљедбеници – што бруталније, што крволочније, што трауматичније све док се не затре српско сјеме и племе.

– Уз такву мржњу имамо још већу шансу за будућност у својој, слободној Републици Српској. Муслимани нису жељели да живе у мултуиетничкој Југославији, у чему су их својски подржавале многе земље свијета, посебно велике силе. Ми, Срби смо жељели да останемо у Југославије и нису нам дали. Данас, не желимо да живимо у унитарној, шеријатској БиХ у коју нас тјерају, већ у дејтонској БиХ и ни то нам не дозвољавају, и зато је наша једина шанса слободна и самостална Република Српска – поручила је Вулићева.

Остале Вијести