НОВОСТИ

Вулић: Додик и српски народ се не плаше мржње и лоших намјера америчког амбасадора

01/12/2023

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да БиХ има шансу само као дејтонска, а илузија да ће бити грађанска постоји само у машти Бошњака који раде у Амбасади САД, чије жеље потписује амбасадор Мајкл Марфи.

 

 

Поводом саопштења Амбасаде САД у БиХ у којем је наведено “да ће Додиково дестабилизирајуће дјеловање имати негативне посљедице не само за њега, већ и за све грађане ове земље гдје год да живе”, Вулићева је истакла да се предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски народ не плаше мржње и лоших намјера Марфија, те да је љубав побиједила све, па ће побиједити и србомрсце.

– Мајкл Марфи, да вас подсјетим, кисеоник сте забранили бебама, само с циљем да што више Срба умре. Није то тако давно било, 1992. године. Мржња дијела америчких политичара према Србима однијела је 12 малих живота, али ево нас и данас, свих нас Срба које толико појединци, међу којима сте и ви мрзите. Сваки дан ћемо вас подсјећати да ваше зло не може бити јаче од љубави и поноса српског народа – рекла је Вулићева.

Вулићева је истакла да је Република Српска вјечна, а призната је Општим оквирним споразумом за мир у БиХ.

– Република Српска је аманет српских синова свима нама. Не дирајте нас! Бумеранг се брзо окрене. Пријетње изазивају контраефекат, предуго сте овдје да би нас тако мало познавали – поручила је Вулићева америчком амбасадору.

Она је напоменула и да је некадашњи шеф Стејт департмента и Савјета за националну безбједност, те амерички државни секретар Хенри Кисинџер рекао да је БиХ измишљена земља.

Остале Вијести