НОВОСТИ

Вулић: Граница постоји!

18/09/2023

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић поручила је да граница постоји у свему, па чак и у стрпљењу, а посебно између ентитета – Републике Српске и ФБиХ.

 

 

– Индикативно је да ОХР чита само објаве ‘уплашене’ Јелене Тривић, што опет, по ко зна који пут, јасно потврђује блискост актера и чињеницу да дио међународне заједнице никада није прежалио што она није предсједник Републике Српске, јер би са њом лако могли завршити отимачину имовине, укидање линије разграничења између Републике Српске и ФБиХ и све што им падне на памет до потпуног уништења Српске. Али, на срећу по српски народ и Републику Српску, Јелена Тривић је само једно вече глумила у представи званој “Ја сам предсједник Републике” – нагласила је Вулићева.

 

Она је додала да је јасно с ким и за кога радиш, и чији си савезник када поред предивне Републике Српске и српског народа тражиш загрљај ОХР-а.

 

Реагујући на саопштење из ОХР, поводом билборда у Републици Српској на којима пише “Граница постоји”, у којем тврде да “не постоји државна граница између ентитета”, Вулићева је туристе и запослене у ОХР-у подсјетила да у Општем оквирном споразуму за мир на енглеском језику пише: Article I: Inter-Entity Boundary Line.

The boundary between the Federation of Bosnia and Herzegovina and the Republika Srpska (the “Inter-Entity Boundary Line”) shall be as delineated on the map at the Appendix, што у преводу на српски језик значи: “Међуентитетска гранична линија или линија разграничења”.

 

– Тумачите како хоћете, али граница постоји. Слободарски српски народ је увијек праштао али никада није толерисао мучење и понижавање какво константно над свима нама врши међународна заједница и политички, исфрустрирани туриста Шмит – додаје она.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести