НОВОСТИ

Вулић: Изјавама о Додику Звиздић покушава да одржи дојам битности у појединим амбасадама

20/02/2024

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић истакла је да Денис Звиздић својим медијским иступима покушава да одржи дојам битности у међународним круговима, а посебно изјавама пожељним одређеним амбасадама.

 

 

Коментаришући Звиздићеву изјаву у вези са посјетом предсједника Републике Српске Милорада Додика Бјелорусији, Вулићева је рекла да се по ко зна који пут потврђује оно што ми у Републици Српској одавно знамо, а то је да се наши појмови демократије и суверенитета потпуно разликују.

 

Она је нагласила да Звиздић баштини ограничену демократију и суверенитет под надзором и утицајем страног фактора, док је Република Српска за потпуно самостално одлучивање о унутрашњим питањима у БиХ и његовање односа са свима који су пријатељски расположени.

 

– Примјетно је и да колега Звиздић нема чак ни основне досљедности у вођењу политике, нити поштовање договореног, већ само призива реаговање међународног фактора и њихово креирање живота људи у БиХ. То говори да заступа политику која нема за циљ да народу у БиХ буде боље, већ да се додвори појединим амбасадама. Оптерећен је Милорадом Додиком и Републиком Српском.

 

Да није болест све што боли најбоље показује синдром “Додицизам” који одавно влада Денисом Звиздићем и већином његових колега. А да власти у ФБиХ имају бар дјелић емпатије према својим грађанима уз одговорност какву има Милорад Додик и ФБиХ би била љепше мјесто за живљење у БиХ – рекла је Вулићева.

 

Осврнувши се на Звиздићеву изјаву да Додик живи у фикцији коју је, како каже, сам измислио да је он предсједник независне и самосталне државе Републике Српске, Вулићева је рекла да кад већ прича о фикцијама, фикција је “НАТО пут” о којем он говори, а који се, према званичним документима у БиХ, зове – сарадња.

 

– НАТО може бити нулти приоритет само у Звиздићевој кући, али док је српског сјећања на 12 бањалучких беба, док нам људи у све већем броју обољевају и умиру од карцинома усљед НАТО бомбардовања осиромашеним уранијумом, једина могућност када је ријеч о НАТО савезу јесте сарадња. Све друго су само фикције Звиздића и сличних њему који користе разне састанке и путовања по свијету причајући о НАТО путу БиХ којег апсолутно нема – нагласила је Вулићева.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести