НОВОСТИ

Вулић: Конаковић по мишљење иде у западне амбасаде

11/06/2024

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић истакла је да политички аматери попут Елмедина Конаковића, у својој краткој и не баш славној политичкој каријери, никада неће имати прилику да виде државника, у правом смислу те ријечи, као што је предсједник Руске Федерације Владимир Путин, осим у медијима.

 

 

– И то је Конаковићев, као и политичара у покушају попут њега, врхунац да Путина могу да гледају само на сликама, а разговарати, састајати се и имати чврсте, пријатељске односе са човјеком за кога зна цијели свијет могу само изабрани, посебни, политички образовани и људи са визијом што Милорад Додик свакао јесте, а што је до сада потврђено безброј пута – нагласила је Вулићева.

Реагујући на изјаву Конаковића да ће предсједнику Републике Српске бити све горе, јер за долазак на састанак политичких партнера на нивоу БиХ у Мостар вјероватно ће, како каже, морати да пита Путина, Вулићева је изјавила Срни да Конаковић полази од себе, с обзиром да ниједну одлуку није у стању да донесе а да претходно не консултује службенике по западним амбасадама.

– Свима нам је познато да је он навикао да по мишљење иде негдје друго, тако да није ни чудо што инсинуира овакве ствари за предсједника Додика, којем нису потребни страни суфлери, а још мање налогодавци као што их имају политички аматери попут Конаковића и његове екипе из ФБиХ – указала је Вулићева.

Она је рекла да Конаковић ни за пет живота, а камоли кроз инстант политичку каријеру, неће дорасти величинама и политичким громадама као што Владимир Путин и Милорад Додик.

– Истина, сталним помињањем моћних људи, Конаковић може само да пуни насловнице медија којима су болне тачке Република Српска и Милорад Додик или болесна амбиција да опчини оно мало својих бирача које има. О другим темама, па и оним из своје надлежности није ни дорастао да говори, и зато има стране менторе који кроз њега говоре. А што се тиче Конаковића и веома интересантних тема које се везују за њега, ту већ постоји забрана извјештавања – нагласила је Вулићева.

Вулићева је поручила Конаковићу да нема потребе да се бави Републиком Српском и Милорадом Додиком, и ко тоне и зашто, те да му је боље да брине за себе.

– Само бих још поручила – ако му нешто није јасно да поново прочита текст угледног њемачког листа “Де Тагесшпигл”. Паметном доста, а њему остаје да се поклопи и не излази из мишије рупе. А када “политички” порасте, можда и израсте у политичара калибра Милорада Додика, којем се донедавно дивио и клањао по Бањалуци, али, како је говорио, “само да се не сазна у ФБиХ” – рекла је Вулићева.

Остале Вијести