НОВОСТИ

Вулић: Мехмедовић давно показао да жели исламску БиХ, све остало лаж

04/09/2023

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да Република Српска подржава дејтонску БиХ, а да је посланик СДА у Представничком дому Шемсудин Мехмедовић ликовањем током одсијецања српских глава на Озрену доказао да жели исламску БиХ, те да су самим тим његове другачије тврдње лажне.

 

 

– Срећна сам што српски народ у несрпском Сарајеву представља хероина Жељка Цвијановић, коју уважавају моћне европске и свјетске земље, у шта се увјерио и сам Мехмедовић – рекла је Вулићева Срни.

Република Српска, додала је Вулићева, залаже се за мир, суживот и просперитет дејтонске БиХ.

– Отимање, мучење и ропство блиски су Мехмедовићу и његовим узорима, препознатим у лику туристе Кристијана Шмита чим му је инспирација Берлински зид који никада није био, нити ће бити на овим просторима. Граница постоји, да! Граница која означава поштовање, уважавање, праштање и суживот све оно што је посматрачу мучења српских синова страно – навела је Вулићева.

Према њеним ријечима, вријеђањем и понижавањем жене Мехмедовић само открива своје право, истинско лице, исламског фундаменталисте чија је визија БиХ слична талибанском терору у Авганистану.

– Ваша политика је назадна и ретроградна, уживате да будете протекторат, да се продајете, али вам је то остало од ваших предака. И они су Турцима продали вјеру за вечеру, тако да и ви као њихови потомци не можете бити ништа бољи – додала је Вулићева.

Она је навела да у недостатку историје, идентитета, језика и осталих елемената који чини један народ и нацију Мехмедовић и њему слични у паничном страху и сулудој изгубљености на све начине чине насиље, овај пут политичко, али да морају знати да насиљем нико није ништа постигао, па неће ни они.

– Поред жаба, у мутним барама живе крокодили, да сам Шемсудин Мехмедовић не бих коње усмјеравала на крокодиле – поручила је Вулићева Мехмедовићу у одговору на његову објаву на друштвеним мрежама у којој је за њу и Цвијановићеву рекао да “неће крекетање засјенити суштину проблема”.

За Вулићеву је навео и да је “још један шум из устајале баре која се зове Република Српска”, док је Цвијановићеву оптужио да учествује у пробама прављења Берлинског зида у БиХ, уз пријетње “и ми коње за трку имамо! Неће вам проћи што сте планирали”.

Остале Вијести