НОВОСТИ

Вулић: Много веће силе нису ућуткале Србе па неће ни разне судије и тужиоци

30/08/2023

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да муслиманима није довољно што су извршили етничко чишћење Срба у Сарајеву, па сада не дозвољавају ни слободно изражавање воље на скупу подршке предсједнику Републике Српске испред зграде Тужилаштва БиХ.

 

 

– Сарајево, масовна српска гробница, никад није био, нити може бити главни град за све народе који живе у БиХ, јер је то град у којем права имају само муслимани, док би за Србе да могу одредили и колико ваздуха смијемо да удахнемо – истакла је Вулићева.

Реагујући на то што је сарајевски МУП забранио одржавање протеста у знак подршке Милораду Додику и Милошу Лукићу због оптужнице коју је подигло Тужилаштво БиХ, Вулићева је рекла да је Сарајево град селективне правде и права.

– Јадни су и биједни тужиоци и судије који су извршили притисак на сарајевски МУП да забране демократско испољавање воље грађана. Јасно је и чега се плаше – масе, и тачно било би нас бар 10.000. Колико српског народа воли Милорада Додика, толико ће и њих да прате негдје сјенке свих оних који их проклињу, јер нас тјерају у протекторат, јер сатанизују Србе, јер нам не дају да слободно живимо и дишемо и то све преко предсједника Републике – нагласила је Вулићева за Срну.

Она је рекла да они који су забранили скуп мисле да Србе могу дисциплиновати, али очигледно су заборавили на српски инат и оданост отаџбини – Републици Српској.

– Заборавили су да су на српски народ ударале многе веће силе, ударао је и нациста Адолф Хитлер, али нас не побиједи, нити ућутка, па неће ни разне Јасмине Ћосић ни слични њој – поручила је Вулићева.

Предсједник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ Ђорђе Радановић поднио је у четвртак, 24. августа, захтјев за одржавање мирног скупа 1. септембра испред зграде Тужилаштва БиХ због политичке оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића.

Тужилаштво БиХ подигло је 11. августа оптужницу против Додика и Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Остале Вијести