НОВОСТИ

Вулић: На сцени распакивање Дејтона, црвена линија за све нас у Српској

22/10/2024

Представници Републике Српске већ годинама непрестано упозоравају да је на сцени распакивање Општег оквирног споразума за мир у БиХ, а два бошњачка члана Предсједништва БиХ Денис Бећировић и Жељко Комшић сада су те намјере сарајевске чаршије и дијела међуанродне заједнице оголили до краја, рекла је Сања Вулић, шеф Клуба посланика СНСД-а у ПС БиХ.

– Њихов једини заједнички циљ је централизована, то јесте унитарна БиХ и од тога не одостају од 1992. године – истакла је Вулићева.

 

Она је изјавила да ту још треба имати у виду и болесну амбицију два бошњачка члана Предсједништва да се додоворе туристи Кристијану Шмиту и испуне му жељу да за себе придобије природна богатства БиХ.

 

– Имовина припада ентитетима и то је јасно дефинисано Дејтоном. Вјерујем у националну освјешћеност свих посланика из Републике Српске и њихово – јасно “да” дејтонској БиХ и изричито “не” централизованој, унитарној БиХ, у којој неће бити мјеста за Србе – рекла је Вулићева.

 

Она је указала да је распакивање Општег оквирног споразума за мир циљ оних који не воле БиХ и само се лажно у њу куну, док раде на њеној тоталној деградацији, јер и сами знају да је таква БиХ немогућа и да нема тог Србина који ће дозволити отимање наших природних добара, а самим тим и отимања Републике Српске до њеног уништења.

 

Вулићева је позвала представнике СДС-а и ПДП-а да се уозбиље и схвате тренутак који је веома опасан и представља црвену линију за Републику Српску, те да њена продаја нема цијену, на шта их као и све људе у Српској обавезује жртва свих оних који су је стварали у миру и оних који су је одбранили у Одбрамбено-отаџбинском рату.

 

– Ово је тренутак када разум мора да надвлада, а да се све политичке разлике оставе по страни. Имовина је то што нас спаја и гдје морамо бити јединствени пред онима који желе од Српске да направе празну љуштуру – упозорила је Вулићева.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести