НОВОСТИ

Вулић: Не може новац америчке и енглеске амбасаде бити јачи од истрајности српског народа

28/10/2023

Шеф клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да Суд, претенциозно назван “БиХ”, који је експресно кренуо у поступак против предсједника Републике Српске Милорада Додика и институције предсједника треба да буде пажљив и опрезан да им тај судски “експрес лонац” не прошишти.

 

 

Она је поручила да не може новац америчке и енглеске амбасаде бити јачи од истрајности, честитости и поноса српског народа.

– Све док постоји конститутивни, српски народ, нико неће урнисати на институције Српске, па ни плаћене судије – рекла је Вулићева.

Према њеним ријечима, Делегација ЕУ и /шеф те делегације у БиХ Јохан / Сатлер умјесто да подстичу договоре домаћих актера парламентарне већине, својим уплитањем отежавају процесе.

– Можда лидери већине са територије Федерације БиХ имају потребу да им странци модерирају процесе и дају смјернице, али бити дио већине је бити способан за донијети и провести одлуку. Јасно је да у ФБиХ не постоји лидер који се бори за боље сутра свог народа – додала је она.

Вулићева је истакла да сталним захтјевима и коментарима, Сатлер и Делегација ЕУ јасно показују да они заправо не желе БиХ у ЕУ.

– Процес придруживања БиХ ка ЕУ кочи управо Делегација ЕУ у БиХ, очито им је прелијепо, ушушканим у Сарајеву, да БиХ виде као сталну адресу – додала је она.

Она је нагласила да је Република Српска на свим пољима показала способност у руковођењу, спровођењу, реализацији, поштовању договора.

И један Сатлер да нам одређује гдје ће бити сједиште апелационог одјељења Суда БиХ, па тај филм неће гледати – додала је она.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести