НОВОСТИ

Вулић: Одговор ВСТС лицемјеран, Узновићева не може бити правична

31/03/2024

Предсједавајућа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да је одговор Високог судског и тужилачког савјета БиХ на њено питање чиме гарантују непристрасност и објективност Сене Узуновић, судије Суда БиХ у поступку против предсједника Републике Српске Милорада Додика, лицемјеран и неаргументован.

 

 

– Начела на која се позивају су нормална, подразумијевана и реална у свим демократијама свијета, али занемарују чињеницу да у БиХ не владају демократија, већ сила, наметање и прогон – рекла је Вулићева.

Она је истакла да судија Сена Узуновић нема никакав мотив да буде ни правична, ни одговорна, ни емпатична према предсједнику Републике Српске.

– Да нема емпатију ни према српском народу доказала је својим радом и пресудама које су биле награда за оне који су чинили злочин над Србима – подсјетила је Вулићева.

Према њеним ријечима, то што је ВСТС дао одговор који је у суштини никакав не чуди јер су управо они ти који су правосуђе у БиХ срозали на најниже гране.

– Судије и тужиоци се бирају по препорукама америчког амбасадора или на основу емотивних односа појединих чланова ВСТС-а и именованих судија/тужилаца – рекла је Вулићева за Срну и констатовала да у БиХ има свега сем правде и права.

У одговору Вулићевој из ВСТС су навели да је Узуновићева дугогогдишњи носилац правосудне функције, да су у одлуци о именовању садржани разлози и критеријуми за именовање, те да су све информације о њеној ратној прошлости биле познате комисији која је провјеравала све релевантне чињенице о тадашњим судијама и тужиоцима, односно кандидатима за ове функције након извршене реформе правосуђа 2004. године.

Вулићева је ВСТС-у поставила посланичко питање чиме гарантују непристрасност и објективности судије Сене Узуновић, за коју је навела да је својим радом доказала апсолутну припадност бошњачком народу, а указала је и на њену ратну прошлост, те ослобађајућу пресуду Есаду Ланџи, који није био невин ни за Хашки трибунал.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести