НОВОСТИ

Вулић одговорила Хелезу: Република Српска је вјечна и представља симбол слободе

05/01/2024

Зукан Хелез се појављује периодично као лоша и нетачна временска прогноза. Он је површан, неискрен и зао у свим својим намјерама, изјавила је шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић поводом изјаве министра одбране у Савјету министара у којој је најавио да ће уколико предсједник Додик крене пут самосталности Републике Српске, укинути је и вратити се на Устав БиХ.

 

 

Све његове пријетње, твдри Вулићева, своде се на то да ће добити још коју кривичну пријаву.

– То што правосуђе њега штити и не жели да реагује по већ утврђеним чињеницама не значи да ми из Српске нећемо реаговати са свим доказима и пријавити га како за злоупотребу положаја тако и за ширење мржње – каже Вулићева.

Додала је да Хелез неће бити амнестиран од кривичних пријава од стране посланика у Представничком дому БиХ из реда српског народа.

– Ми ћемо дати шансу правосуђу да одреагују на бази свих чињеница о доказа када је у питању рад, односно нерад министра Хелеза и његовог ширења лажи. Али, уколико буду спавали и штитили га, што евидентно и раде, ми ћемо направити корак даље и поднијети кривичне пријаве па ћемо видјети до које мјере су бескрупулозни и до када ће штитити политичаре из реда бошњачког народа који константно урушавају БиХ и уксраћују права једном од конститутивних народа док на све то међународне организације и правосудне институције ћуте – нагласила је Вулићева.

Она је Хелезу поручила да је Република Српска вјечна и да је симбол слободе.

– Ми ћемо итекако да је славимо, да постојимо и да трајемо, а Зукан Хелез је ништа до један инстант министар који није био у стању да ваљано утроши буџет који је добио – рекла је Вулићева.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести