НОВОСТИ

Вулић поручила ВСТС-у: Људи, попут тужиоца Ћосића, којима дајете легитимитет су срамота БиХ

11/05/2024

Предсједавајућа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентране скупштине БиХ Сања Вулић затражила је од Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) да одговоре на посланичко питање – да ли је овај савјет усвојио и прописао процедуре континуиране едукације за особе које именује у смислу савремених технологија и извођења доказа у поступку и ако јесте, ко их врши, на који начин и који је извор њиховог финансирања.

 

 

У образложењу посланичког питања Вулићева је навела да су у току рочишта у предмету “Додик Милорад и други”, одржаног 29. априла, присутни у судници, међу којима је била и она, уочили да је тужилац Недим Ћосић благо речено упитне правне елементарне “писмености”.

“Недим Ћосић бесрамно доноси ворд документ, неуређен текст који може искреирати било који основац, и то представља као ‘материјални доказ’, а голим оком се види да је то само необликован текст. Шта ће бити одлука Суда БиХ у погледу оцјене доказа не бих да прејудицирам. Видно је да је Суду БиХ наређено да прати фарсу Тужилаштва звану ‘Одстрел Милорада Додика'”, истакла је Вулићева у посланичком питању упућеном ВСТС.

Она је нагласила да би у свакој нормалној земљи, због бесрамних пропуста тужилачког тима, тужиоци аутоматски били суспендовани због незнања, непоштовања закона и доказних начела.

“Ако је Недиму Ћосићу прво радно мјесто тужилац, бар ви из ВСТВ будите одговорни и те тужиоце, фаворите Амбасаде САД у БиХ, као што су Недим Ћосић, Оливера Рауковић и многи други шаљите на едукације. Образујте те аматере. Није спорно што себе срамоте, али већ пољуљано повјерење грађана у такозвани ‘правосудни систем БиХ’ добија сразмјере језивог, те показује да је БиХ земља безакоња”, нагласила је Вулићева.

Она је у посланичком питању навела да су људи којима ВСТС даје легитимитет да креирају људске судбине брука и срамота ове БиХ.

“Ако већ имају наредбу да изврше политичку ликвидацију Милорада Додика нека науче прописе по којима поступају. Милорад Додик је на политичкој сцени тридесет година и не може га Недим Ћосић у сарадњи са Миланком Кајганићем за пар мјесеци, без доказа политички ‘убити'”, поручила је Вулићева.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести