НОВОСТИ

Вулић: Рамо, гледај сутра шта је патриотизам и учи!

31/08/2023

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић поручила је федералном министру унутрашњих послова Рами Исаку да би, с обзиром на функцију коју обавља, требао да зна да он не може доносити одлуке на територији Републике Српске.

 

 

– Рамо, држи се свог ентитета и својих надлежности. Јасно нам је да су и Исак и МУП Кантона Сарајево под утицајем Мајкла Марфија, њемачког туристе Кристијана Шмита и сличних, али то не мијења чињеницу да они могу исто да раде и на простору Републике Српске. Република Српска има своје представнике Министарства унутрашњих послова који нису страни послушници. Да ли ће бити окупљања и скупова подршке на територији Републике Српске одлучиће српски народ у координацији са МУП-ом Српске – поручила је Вулићева.

 

Реагујући на изјаву Исака да ће МУП Федерације БиХ урадити све из своје надлежности да не дозволи најављено окупљање на ентитеској линији, а у случају потребе биће затражен и ангажман међународних снага, Вулићева је изјавила за Срну да Срби нису вандали, нити дивљаци, већ србољупци и патриоте, народ који је одан својој отаџбини, Републици Српској и свом предсједнику.

 

– Туриста Шмит вам се слободно шетка по Сарајеву, а Срби не могу доћи у ‘квази главни град’, јер сте ви тако одлучили!? Ви сте, господине Исак, тешка багра и страни плаћеник, а сутра ћете видјети шта је љубав српског народа, шта је патриотизам. Гледајте и учите, а немојте само климати главом разним Марфијима и туристима – истакла је Вулићева.

Остале Вијести