НОВОСТИ

Вулић: Са својим сулудим идејама, Шмит сваким даном све више открива право лице

20/12/2023

Предсједавајућа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да сваким даном лажни високи представник Кристијан Шмит све више открива своје право лице и да је више него очигледно да му је омиљена књига “Меин кампф” Адолфа Хитлера, а да своје сулуде идеје црпи из учења највећег нацистичког идеолога Алфреда Розенберга.

– Питам се да ли је лажни високи представник за Србе припремио и бијеле траке око руке да нам стави, а да нашег предсједника Милорада Додика посредством нелегитимног Суда БиХ принесе као жртву својим политичким менторима из Сарајева – упитала је Вулићева, коментаришући Шмитову поруку да је прослава 9. јануара као Дана Републике Српске “јасан и директан пропуст у спровођењу одлука Уставног суда БиХ, као и одлука високог представника”.

 

Она је упитала да ли се то спрема нека нова Кристална ноћ, овај пут у овој накарадној творевини БиХ?

 

– Сувише је случајности да би имали икакву сумњу како се историја опет и изнова понавља – оцијенила је она за Срну.

 

Шмит је рекао да је прослава 9. јануара као Дана Републике Српске “јасан и директан пропуст у спровођењу одлука Уставног суда БиХ, као и одлука високог представника”, те додао да непоштовање одлука Уставног суда представља кривично дјело према Кривичном закону БиХ.

Остале Вијести