НОВОСТИ

Вулић: Шемсудин Мехмедовић, освједочени мрзитељ Срба, најмање позван да држи лекције

03/09/2023

Да је права и правде у БиХ, не само учесници већ и саучесници у одсијецању српских глава били би санкционисани, а Шемсудин Мехмедовић није реаговао већ ликовао док су муџахедини и припадници тзв. Армије БиХ клали српске синове и цивиле на подручју Озрена, рекла је члан Предсједништва СНСД-а Сања Вулић.

 

 

Коментаришући Мехмедовићеву изјаву у вези са мирним протестима подршке институцијама Републике Српске организованим на четири локације на међуентитетској линији разграничења и његових прича о оклопним возилима “Деспоту” и “Вихору”, Вулићева је у изјави за Срну одговорила да је мрзитељ Срба какав је, евидентно, Шемсудин Мехмедовић, најмање позван да држи лекције било коме, а поготово Србима – жртвама његове ратне идеологије.

Вулићева је за Срну истакла да је српски народ онај који прашта, позива на суживот и уважава друге, а какву политику воде поједини политички предводници бошњачког народа видјело се када су забрањени протетси у Сарајеву конститутивном народу у БиХ – Србима, као и јуче на обиљежавању страдања Срба у Гаравицама.

Она је додала да то само говори о радикалној политици појединих политичара у ФБиХ који још живе у 1992. години покушавајући да своје ратне циљеве о унитарној БиХ, о БиХ без Срба и Хрвата, заврше у овој 2023.

– Милорад Додик је лидер каквог Бошњаци никада неће имати. Он је лидер мира, сарадње, лидер који жели просперитет и бољи живот и Срба и Хрвата и Бошњака у дејтонској БиХ која само тако и може опстати. И зато, док је српског народа, Мехмедовић и разни други Мехмедовићи поштоваће српски народ, Републику Српску и институцију предсједника Српске. У супротном, заборавите на дејтонску БиХ. Прошло је доба робовласничког друштва, неће Срби бити ничији робови, а најмање плаћених судија и тужилаца. Тек ћете видјети шта је српски понос! – поручила је Вулићева.

Остале Вијести