НОВОСТИ

Вулић: Шмит хибридни нуспродукт нацистичке идеологије, и Поћорек је био мрзитељ Срба

12/08/2023

Члан Предсједништва СНСД-а Сања Вулић изјавила је да оно што повезује Кристијана Шмита и његове сународнике јесте болесна непресушна жеља за уништењем српске нације.

 

 

“Кристијан Шмит је хибридни нуспродукт нацистичке, аустроугарске и неофашистичке идеологије – неуспјела комбинација, пропали пројекат и бесмислена форма без икакве вриједности. То што покушава изнуђивањем санкција, подизањем оптужница добити легитимитет, иако нема потврду Савјета безбједности, јадно је и биједно, а прије свега срамно на шта је спао пензионер”, нагласила је Вулићева.

Она је у изјави за Срну навела да ни Оскар Поћорек није скривао нетрпељивост према Србима, те да је говорио да Аустроугарска неће имати мира док Србе не баци на кољена.

“Не знам зашто се присјетих и њега и ове његове реченице, али нешто ме подсјети на садашње вријеме у БиХ и садашње колонизаторе и мрзитеље Републике Српске и српског народа”, истакла је Вулићева.

Она је указала да је БиХ земља у којој се под окриљем демократије врши апсолутно истребљење српског народа. “Видјећемо којом методом ће наставити то да раде. Можда и ропство постане дио модерне демократије, али знајте госодо, ни ропство, ни мучења, ни понижавања неће покорити српски понос и љубав према Републици Српској”, нагласила је Вулићева.

Она је рекла да је Миленку Кајганићу упутила посланичко питање зашто нису формирали предмет против Службеног гласника БиХ који објављује писаније неког туристе, а на које јој никада није доставио одговор, јер очито није добио одобрење од Шмитових сљедбеника.

“Ако икога треба оптужити, господо тужиоци и судије, требали сте Шмита због лажног представљања и недозвољеног боравка у БиХ. и За једног туристу превише је дуг боравак без туритичке визе”, указала је Вулићева.

Остале Вијести