НОВОСТИ

Вулић: Шмит не брине о грађанима БиХ, они су бирали ко ће бринути о њима

19/12/2023

Предсједавајућа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић оцијенила је вечерас да је апсурдна тврдња Кристијана Шмита да брине о грађанима БиХ, јер су грађани бирали оне који треба да брину о њима, истичући да ће му се обити о главу угњетавање српског народа, али и осталих народа у БиХ.

 

 

Према њеним ријечима, све док туриста Шмит у БиХ има савезнике у Централној изборној комисији, Службеном гласнику БиХ и правосуђу, може да се понаша према грађанима БиХ као што то чини.

– Тај туриста нити је биран, нити именован, нити било шта од тога. Грађани БиХ су бирали оне који треба да брину о њима, а то није никакав странац, илегалац – рекла је Вулићева Срни коментаришући Шмитов захтјев да Парламентарне скупштине БиХ у што скоријем року донесе измјене и допуне Изборног закона БиХ или ће он то урадити.

Вулићева је окарактерисала БиХ као протекторат и земљу безнађа.

– Политички исфрустриран, туриста, човјек без карактера… Од њега је очекивати да само уколико буде могао, Србе у казамате смјести – рекла је Вулићева и поручила да је правда спора, али и те како достижна.

Према њеним ријечима, рушити дејтонску БиХ, угњетавати Србе и добру се надати може само особа као што је Шмит, без стида и срама.

Истичући да Шмит нема никаква овлаштења, ни значај, Вулићева је навела да је прије неколико дана ушао у Бечу у авион са делегацијом БиХ у Бечу, а да га нико није ни примијетио.

– На аеродрому у Бечу он је само један од милион путника, схватили смо да се ради о њему када смо слетјели у Сарајево јер се сва Гранична полиција сјатила око туристе – рекла је је Вулићева

Остале Вијести