НОВОСТИ

Вулић: Странке “тројке” више да међусобно разговарају

10/10/2023

Шеф клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је данас да међу партнерима у власти на нивоу БиХ не постоји криза, као и да представници странака “тројке” морају више међусобно да разговарају.

Вулићева је нагласила да представници СНСД-а и Српског клуба у Представничком дому не пристају на уцјене колега из Федерације БиХ /ФБиХ/, наводећи намјеру посланика из ФБиХ да не подрже споразум о финансирању медицинског комплекса у Бањалуци, нарочито јер се у Универзитетском клиничком центру Републике Српске не лијече само Срби.

 

“Не видим разлог да на тај начин уцјењују, да угрожавамо здравље људи и могућност да они имају боље лијечење само зато што се `играмо политике`”, рекла је Вулићева новинарима у Сарајеву.

 

Она је појаснила да су посланици Денис Звиздић и Предраг Којовић били против обједињене расправе о свим тачкама које су требале да буду на дневном реду данашње хитне сједнице Представничког дома, која је одгођена.

 

Вулићева је навела да је Којовић рекао како они не могу гласати за трећу тачку, јер је особа под санкцијама, односно министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић на челу институције која треба да проведе тај споразум.

 

“Када сам га информисала да је особа задужена за тај пројекат Миленко Дулић из Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и да су потписници споразума пристали да Дулић буде особа која ће реализовати тај пројекат, онда је он рекао да је прави разлог зашто нису за обједињавање чињеница да Закон о раду у институцијама БиХ није добио подршку делегата у Дому народа”, појаснила је Вулићева.

 

Она је изразила увјерење да ће ове тачке ускоро бити на дневном реду наредне сједнице Представничког дома до које ће, вјерује, постићи договор.

 

Према њеним ријечима, Закон о раду у институцијама БиХ који није добио подршку у Дому народа је нешто што се не може исправити, али је пропадање милионског пројекта медицинског комплекса у Бањалуци нешто што се не може исправити.

 

Говорећи о сукобу у Појасу Газе, Вулићева је рекла да је престанак сукоба једино што свако разуман у овом тренутку може пожељети.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести