НОВОСТИ

Вулић: Сва кукњава СДС-а унапријед осмишљена по сценарију који су им припремили њихови страни ментори

02/06/2024

Потпредсједник СНСД-а Сања Вулић изјавила је Срни да нико никада није чуо, ни видио да је СДС позвао на мобилизацију против страног интервенционизма, а и како би када су странци њихови савезници, а Милорад Додик им је сметња на путу распакивања дејтонске БиХ.

 

 

Реагујући на позив званичника СДС-а упућен грађанима Републике Српске на мобилизацију да, како кажу, спасе Српску од “тоталитарног издајничког режима и Милорада Додика”, Вулићева је изјавила за Срну да СДС треба мобилисати грађане да из ЦИК-а истјерају ону која је њихова, а која их је издала – Вању Бјелицу Прутина.

Она је истакла да је сва ова кукњава СДС-а коју слушамо како данас тако и протеклих дана дио добро осмишљеног, али веома провидног, плана и сценарија, који су унапријед припремљени са страним фактором са којим свакодневно воде разговоре по амбасадама у Сарајеву.

– Али, није ријеч овдје о издаји већ договору између међународне заједнице и челника СДС и то према сљедећем сценарију: прво ћемо вам забранити кандидовање, али ће вам ‘СДС – воља народа’ бити покривалица, затим ћемо до августа СНСД-у узети делегата у Дому народа, а у септембру слиједи реконструкција Савјета министара гдје ћемо на пијадестал вратити Мирка Шаровића и још пар међународном фактору подобних, а за вас ће то бити одскочна даска у изборној кампањи. Потом ћете добити медијски простор, овладаћете заједничким институцијама – нагласила је Вулићеева.

Да СДС нема пакт са ђаволом (дијелом међународне заједнице), рекла је Вулићева, прихватили би уједињење свих српских странака против страног утицаја у БиХ и заједничкој борби за изборни закон Српске.

Вулићева је истакла да они немају храбрости да се боре за српство и Српску, јер су се заклели на послушност и вјерност типовима попут Кристијана Шмита и Мајкла Марфија, зато и јесу странка прошлости.

Она је подсјетила и да је Милорад Додик позивао на заједнички наступ у институцијама БиХ који никада нису разумјели, већ су давали већину Денису Звиздићу у периоду 2014-2019, и усвајали документе без консултација са институцијама Републике Српске.

– Они који су са својим народом и Републиком, трајаће вјечно, а Милорад Додик, ваш камен спотицања и човјек којим су опсједнути и Марфи и туриста Шмит, трајаће и побјеђиваће, на вашу и њихову жалост, јер воли свој, српски народ и само народу Српске полаже рачуне, а не странцима и амбасадама. Милорад Додик је лидер српског народа који не прави тајне договоре и калкулације са Марфијем, Шмитом и иним који желе нестанак Републике Српске, као што то радите ви у СДС – поручила је Вулићева.

Остале Вијести