НОВОСТИ

Вулић: Тужиоци – бриљантни послушници и издајници права и правде

14/09/2023

Члан Предсједништва СНСД-а Сања Вулић рекла је да не зна које су националности тужиоци који предлажу да предсједнику Републике Српске Милораду Додику буде изречена мјера забране обављања те фукције, али зна сигурно да је ријеч о непрофесионалцима и поданицима међународне заједнице.

Вулићева је навела да ће једног дана када буду сумирали свој тужилачки рад великим словима остати забиљежено само једно – “бриљантни послушници и невјероватни издајници права и правде”.

 

– Милорад Додик је већ сада исписао странице како званичне историје, тако и политичке теорије и филозофије. Он је човјек на чијем примјеру ће да уче многе генерације како се воли и брани отаџбина и који је практично примијенио много тога што су теоретичари политике кроз 20. вијек рекли. Можете да кажњавате, санкционишете, монтирате процесе, али вјеру и повјерење грађана Републике Српске у Милорада Додика не можете да одузмете монтираним процесима – истакла је Вулићева за Срну.

 

Она је рекла да је кроз историју било монтираних судских пресуда, одсјецања невиних глава, спаљивања на ломачи, али иста та историја нас учи да су они који су своје идеале градили на томе неславно завршили, а државе се распадале у парампарчад.

 

– Једна од таквих земаља је и ова измишљена и према бесмисленим стандардима међународне заједнице скројена БиХ по принципу ‘с коца и конопца’. А институције које чине њен темељ су гњиле и из њих се шири несносан смрад мржње који од 1995. године на овамо не јењава, него је све већа захваљујући међународној заједници – нагласила је Вулићева.

 

Она је оцијенила да посебан проблем у БиХ правосуђе, гдје су тужиоци и судије који суде Милораду Додику и Милошу Лукићу, као и осталим недужним и праведним Србима, састављени што би народ рекао “од зла оца и од горе мајке” са императивном мржњом према Србима.

 

Тужилаштво БиХ предложило је у оптужници да предсједнику Републике Српске Милораду Додику буде изречена мјера забране обављања функције предсједника Републике и забрана обављања било које јавне функције у складу са одредбама Кривичног закона БиХ.

Остале Вијести