НОВОСТИ

Вулић: Угњетавање Срба води само ка нестанку БиХ

13/07/2023

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да угњетавање Срба значи БиХ без перспективе и будућности, а на крају ће довести до њеног нестанка.

 

 

Реагујући на изјаву предсједавајуће Савјета министара Борјане Кришто да је потребна политичка сагласност да буду именовани министар финансија и замјеник предсједавајућег Савјета министара, те да се не може, како је рекла, уцјењивати, Вулићева је одговорила да министар финансија и замјеник предсједавајућег из реда српског народа морају бити именовани не због политичке воље било кога, већ због уставне и законске обавезе.

– Без учешћа било којег од конститутивних народа, нема просперитета БиХ. Што прије партнери из ФБиХ то схвате, прије ћемо приступити испуњавању услова из 14 приоритета. Српски представници су за проактивно дјеловање, а од партнера из ФБиХ видимо демагогију и театралност на сцени, а никако добру вољу за равноправност, суживот и напредак – нагласила је Вулићева.

Она је подсјетила Криштову на Члан 6 Закона о Савјету министара у којем се наводи да ће састав Савјета министара у току цијелог мандата бити у потпуности у складу са Уставом БиХ, нарочито његовим Чланом В.4.(б) и ИX.3, те ће се у складу с тим у саставу Савјета министара обезбиједити једнака заступљеност конститутивних народа БиХ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести