НОВОСТИ

Вулић: Умјесто што се шепури по институцијама, Марфију је боље да се затвори у своје одаје до одласка из БиХ

16/04/2024

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да би био ред да Мајкл Марфи бар сада, уочи повратак тамо одакле је дошао, обавља послове амбасадора, а не да се шепури по институције са нивоа БиХ које немају везе ни са дипломатијом, нити са његовом земљом.

 

 

– Шта Марфи данас ради са директором Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ /Алмиром Бадњевићем/ у сједишту ове инстититуције у Бањалуци!? Какве сада прикупља податке одлазећи амбасадор и зашто баш у тренутку када је замјеник директора ове агенције /Петар Билчар/ одсутан – упитала је Вулићева.

Она је нагласила да је Мајкл Марфи највећи проблем БиХ и највећи рушитељ Дејтонског споразума који из дана у дан урушава дејтонску БиХ.

Вулићева је рекла да Марфи, иако већ на излазним вратима БиХ, наставља да обмањује Бошњачке и да им даје лажну наду да ће им он, уз помоћ туристе Кристијана Шмита и појединих земаља чланица УН, остварити ратни сан и сворити унитарну БиХ, што се, за његову информацију, никада неће десити.

– Боље би му било да још ово мало мандата што му је преостало у БиХ не излази из својих одаја и на тај начин бар мало спере љагу са свог имена и своје срамне дипломатске каријере. Једино по чему ће остати упамћен јесте да је Мајкл Марфи највећи рушитељ дејтонског уређења БиХ и сваког диијалога и договора домаћих политичара, као и највећи мрзитељ Срба. Зато му желимо срећан пут и да се више никада не врати на ове просторе, ни туристички, ни у пролазу – поручила је Вулићева за Срну.

Остале Вијести