НОВОСТИ

Вулић: За Звиздићеву дијагнозу нема терапије, лидер не може бити ни у махали у којој живи

24/06/2024

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић поручила је да је за добру терапију зрео управо Денис Звидић, вјечити СДА путник и заговарач реализације “Исламске декларације”, коју им је оставио у аманет њихов бабо Алија Изетбеговић.

 

 

– Досадашња терапија за Звиздићеву дијагнозу звану “желим да будем власт и желим да будем лидер” очито не дјелује и не помаже, јер је трајно неприлагођена овоме политички неоствареном лику који има тај рушилачки став деструкције. Његова дијагноза, за коју очито не постоји терапије, највише долази до изражаја када види Милорада Додика и тада му једино преостаје да у себи као мантру понавља ријечи – “кад порастем бићу Милорад Додик” – истакла је Вулићева.

Коментаришући изјаву Звиздића да партнери на нивоу БиХ неће дочекати крај мандата ако Милорад Додик настави да, како је рекао, узима погрешну терапију коју му даје Кремљ, Вулићева је рекла за Срну да је одавно јасно да Звиздић, никад први и никад лидер ни у бившој ни у садашњој странци, није искрено прихватио парламентарну већину на нивоу БиХ, нити дејтонску БиХ, јер је његов сан као и већине бошњачких политичара унитарна БиХ.

Она је рекла да “Звиздић и такви попут Звиздића нису дорасли ни да дишу исти ваздух са лидером какав је Милорад Додик, а понајмање да дају себи за право да га коментаришу”.

– Милорад Додик је озбиљан и одговоран политичар, лидер и вођа, човјек који ужива поштовање и уважавање међу својим народом већ деценијама, што Звиздић и разни Звиздићи, током своје сиромашне и крајње неуспјешне каријере, никада неће имати ни у махали у којој живе.

Сва његова политика, као и већине бошњачких политичких представника заснована је на мржњи свега што је српско. Они су задојени “Исламском резолуцијом” и то је њихова једина политика, која је, на њихову велику жалост, упркос преданим ангажовањем Мајкла Марфија и Кристијана Шмита, осуђена на пропаст – констатовала је Вулићева, додавши да и сам Звиздић и те како зна да нема БиХ без дејтонске БиХ.

Она је нагласила да је Звиздић свјестан и да нема чиме да привуче пажњу, па је онда схватио да има прођу у сарајевским медијима и међу својим малобројним бирачима једино ако спомиње Русију и име Милорада Додика.

– Упркос свим лажним оптужбама и спиновима бошњачких политичара, а које су миле и звучне за уши њихових ментора, западних амбасадора, предсједник Републике Српске остаје једино име на овим просторима и политичар који се залаже за примјену сваког слова Дејтонског мировног споразума, поштовање два равноправна ентитета и три конститутивна народа, а посебно за мир – наводи Вулићева.

За разлику од њега, рекла је Вулићева, разни Звиздићи, Хелези и Конаковићи из сарајевске касабе у својој неславној, а може се рећи и краткој политичкој каријери остаће упамћени само по звецкању оружјем, пријетњама српском народу разним “олујама”, везању коња гдје има аге Марфи и Шмит кажу, али и као највећи рушитељи дејтонске БиХ који ни 29 година од окончања грађанског рата нису хтјели да се омогући нормалан живот свих народа у БиХ.

– И све то само зато што не смију да пристану на договор домаћих политичара, већ су приморани да покуњено прихвате страни интервенционизам због афера чији су, неки од њих директни актери, како то пишу многобројни медији – закључила је Вулићева.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести