НОВОСТИ

Вулин: Једноставна истина превише сложена за Бећировића

10/06/2024

Потпредсједник Владе Републике Србије Александар Вулин истакао је да је једноставна истина превише сложена за бошњачког члана Предсједништва Дениса Бећировића.

 

Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

 

– Кршење Дејтона покушајима да се укине Српска, угрожава међународно право и мир, поштовање Дејтона чува мир читавог региона – додао је Вулин.

Он је истакао да је Бећировић  ћутао о Свесрпском сабору, да нико не би сазнао колика је незналица.

– Ни пројекат Велике Србије, ни Велика Србија никада нису постојали и штета је што нису, јер да јесу постојали, Срби би живјели у једној држави, не би морали да слушају Бећировићеве изливе мржње са мјеста предсједавајућег БиХ. Кршење Дејтонског споразума покушајима да се укине Српска, угрожава и међународно право и мир на Балкану, а досљедним спровођењем по коме се поштују надлежности Републике Српске, чува се мир и стабилност читавог региона. Ова једноставна истина је изгледа превише сложена за Бећировића – поручио је Вулин који борави у званичној посјети Москви, реагујући на изјаву предсједавајућег Бећировића да Декларација која је усвојена на Свесрпском сабору “угрожава” међународно право и реинкарнира пројекат Велике Србије.

Остале Вијести