НОВОСТИ

Вулин: У току финализација завјере против Срба, желе да ухапсе Додика

27/03/2024

Оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин рекао је да је у току финализација завјере против Републике Српске и Србије и да “они који иза тога стоје хоће да киднапују предсједника Милорада Додика и униште Српску”.

Коментаришући објаву предсједника Србије Александра Вучића да су пред Србијом и Српском тешки дани, Вулин је навео да је Кристијан Шмит почео да користи такозвана бонска овлашћења што значи да може да ради шта год хоће у БиХ, не питајући никога и не поштујући Устав БиХ ни Дејтонски споразум.

 

Вулин је истакао да Шмит након наметања измјена Изборног закона у БиХ неће стати, него ће бити настављено процесуира свакога ко не поштује његове одлуке, измишљаће приче о томе да се руши Дејтон и лажне оптужбе о корупцији, саопштено је из прес-службе Покрета социјалиста.

 

– Заједно са САД и Великом Британијом радиће на томе да се у потпуности демонтира Српска – рекао је Вулин.

 

Он тврди “да се у овом тренутку у БиХ налазе снаге за брзо реаговање које за свој задатак имају хапшење Додика”.

 

– Желе да ухапсе Додика, пријете Републици Српској чак и укидањем платног промета на сваки начин. Једино ко стоји на путу томе јесте Србија као гарант Дејтонског споразума и Вучић – рекао је он и истакао да се и Вучићу пријети на сваки начин и од њега захтијева да не подржи Додика него да подржи акцију његовог хапшења.

 

Он је истакао да зна да Вучић неће напустити ни Републику Српску ни Додика нити ће дозволити да се такво насиље спроводи над српским народом.

 

Вулин је рекао да очекује да ће наредних дана доћи до састанка Вучића и Шмита на коме ће Вучић, како је навео, рећи да не прихвата примјену бонских овлашћења као концепт владања у БиХ.

 

Он је рекао да ће пред Генералном скупштином УН 27. априла бити резолуција о Сребреници, која је већ раније спријечена радом руског предсједника Владимира Путина 2015. године.

 

– Наравно да САД испред НАТО пакта подржавају ову резолуцију плус исламске земље које не могу или неће да заштите Палестинце у Гази. Ово је начин да кажу да нису против муслимана – рекао је Вулин.

 

Према његовим ријечима, притисак на Србију је и пласирање информације коју је пустила обавјештајна служба Албаније према западним службама да се Срби са сјевера Космета војнички припремају на планини Голија, што је чиста лаж.

 

– То је дио освете службе Албаније за то што им је БИА разбила обавјештајну мрежу и похапсила агенте. Још важније, покушавају да на било који начин повежу Вучића са оним што се десило у Бањској и да њему пријете хапшењем као Додику – навео је Вулин, нагласивши да је Вучић под стравичним притисцима и да у његовом окружењу постоје људи који раде за ЦИА.

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести