НОВОСТИ

Вулин: Запад неће сломити ни Додика ни Вучића, српски народ мора издржати

25/01/2024

Сенатор Републике Српске Александар Вулин изјавио је да се отпорност српског народа на притиске Запада мјери на увођењу или не увођењу санкција Русији и нагласио да зна да Александра Вучића неће сломити, а да се Милорад Додик није уплашио судског прогона.

– Захтјев за увођење санкција Русији само звучи као нов, а заправо је дио исте западне политике која одувијек тражи да се Србија одрекне Срба ван Србије, да Албанцима поклони државу и да уђе у непријатељство са Русијом – рекао је Вулин за Срну.

 

Према његовим ријечима, увођење санкција Русији био би потпуни пораз српског народа и корак ка одустајању од војне неутралности и почетак пузања ка чланству у НАТО.

 

– Наша отпорност се сада мјери на увођењу или не увођењу санкција Русији и ту морамо показати снагу да останемо досљедни себи. Знам да Вучића неће сломити и знам да се Додик неће уплашити судског прогона – поручио је сенатор Републике Српске Александар Вулин.

 

На питање Срне да прокоментарише притиске Запада на цјелокупан српски свијет, сенатор Вулин је рекао да “без обзира што политичари из Европске уније и НАТО савеза оспоравају право постојања Српском свету, они се према Србима понашају као према јединственом политичком народу”.

 

– Они нас сагледавају као јединствен фактор на читавом Балкану и без обзира што некада изгледа као да нападају Републику Српску, а не Србију или Србију, а не Републику Српску, они оспоравају цјелину српског бића – указао је Вулин.

 

Он је рекао да “зато у исто време спречавају српске партије да буду дио власти у Црној Гори, судски настоје да спрече председника Додика да учествује у политици, а председнику Вучићу оспоравају изборну победу”.

 

– И наравно не престају са притисцима на Србе да напусте Косово и Метохију, а на Србију да призна отцјепљење јужне покрајине – указао је Вулин.

 

Он је истакао да водеће земље Запада вијековима сматрају да су Срби страни народ на Балкану који не смије да се уједини у јединствену државу и који својом раздробљеношћу треба да омогући формирање националних држава другима.

 

– Српска особина да бирају вође који самостално доносе одлуке је неприхватљива за Запад, а сви који у вршењу јавних функција имају храбрости да се супротставе, добијају санкције, што је више упозорење него крај притисака – рекао је Вулин.

 

Сенатор Републике Српске је нагласио да Срби своје национално питање морају да рјешавају јединствено и не смију да допусте да се о Републици Српској расправља без свијести о косметском питању или да се на Косову и Метохији покрећу акције без размишљања шта оне значе за Републику Српску или Србију у цјелини.

 

– Срби морају издржати – поручио је Вулин.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести