НОВОСТИ

Zajednički interes – integracija zapadnog Balkana u EU

19/05/2021

Lideri sa zapadnog Balkana na zajedničkoj večeri u Briselu saaglasili su se da je integracija regiona u EU ključni strateški cilj i da je u zajedničkom interesu EU i zapadnog Balkana.

 

Застава ЕУ

Zastava EU

 

– Lideri sa zapadnog Balkana potvrdili su snažnu posvećenost regionalnoj saradnji i složili se da će se i dalje baviti globalnim izazovima, poput pandemije kovida 19 – saopšteno je iz Evropske diplomatske službe.

 

Iz Evropske diplomatske službe naveli su da je večera šest lidera sa zapadnog Balkana održana u organizaciji visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost i potpredsjednika Evropske komisije Žozefa Borelja, a da je u razgovorima učestvovao i komesar EU za proširenje Oliver Varhelji.

 

U saopštenju se dodaje da je riječ o oživljavanju tradicije neformalnih sastanaka sa liderima sa zapadnog Balkana i da će se ovakvi događaji nastaviti i ubuduće.

 

Večeri su sinoć prisustvovali predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić, kao i premijeri Albanije Edi Rama, Sjeverene Makedonije Zoran Zaev, privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, te predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Izvor: RTRS

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести