НОВОСТИ

Žarković: Nakon lokalnih izbora neće biti poboljšan položaj Srba

18/05/2021

Predsjednik Udruženja Srba protjeranih iz zapadne Slavonije Krsta Žarković smatra, nakon održanih lokalnih izbora u Hrvatskoj, neće biti poboljšan položaj Srba u toj zemlji.

 

Предсједник Удружења Срба протјераних из западне Славоније Крста Жарковић

Predsjednik Udruženja Srba protjeranih iz zapadne Slavonije Krsta Žarković

 

– Srbi na području bivše Republike Srpske Krajine nisu ostvarili bolji rezultat na lokalnim izborima u Hrvatskoj u odnosu na prošle izbore – rekao je Žarković Srni.

 

On je naveo da je razlog to što je bila manja izlaznost na izbore Srba protjeranih iz Hrvatske i onih koji žive u toj zemlji.

 

– Iz ovoga trebamo izvući pouku za naredne izbore u Hrvatskoj u pogledu veće saradnje Srba koji žive u Hrvatskoj i onih koji su protjerani iz Hrvatske da u što većem broju izađu na izbore i glasaju za srpske predstavnike – istakao je Žarković.

 

On je rekao da su, zahvaljujući hrvatskom zakonodavstvu, Srbi u nekim gradovima i opštinama u Hrvatskoj osvojili pozicije zamjenika načelnika, gradonačelnika i župana.

 

U Hrvatskoj su u nedjelju, 16. maja, održani lokalni izbori za članove predstavničkih tijela i izvršnu vlast u jedinicama lokalne i regionalne samouprave, odnosno za opštinske načelnike, gradonačelnike i župane, te njihove zamjenike, kao i za zamjenike iz reda pripadnika nacionalnih manjina.

Izvor: Srna

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести