НОВОСТИ

Жунић: Имамо право да заштитимо уставни поредак

02/07/2023

Народна скупштина Српске доноси законе и сви грађани Српске су дужни да их поштују и то је политички одговор на покушај наметања нелегалних одлука нелегалног високог представника, изјавио је шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић.

 

 

Жунић је реагујући на посљедње одлуке Крисиијана Шмита напоменуо да у БиХ не постоји високи представник, јер је изабран нелегално и нелегитимно и то је чињеница.

– Имамо право за заштитимо уставни поредак. Српска је донијела добра и кавалитетна рјешења. Морамо да будемо јединствени и то је најбољи одговор Републике Срспке на Шмитове долуке – поручио је Жунић гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.

Истакао је да у БиХ постоји озбињан протекторат, који је подржан од стране бошњачке политике, а она је, наводи Жунић, највећи губитник у свему овоме.

– Сигуран сам да већина посланика НСРС, ако и велики број грађана против одлука Кристијана Шмита – поручио је Жунић.

Подсјећамо, њемачки држављанин Кристијан Шмит, који се представља као високи представник у БиХ, рекао је да је “одлучио да неће ступити на снагу закон којим се укида обавеза укидања одлука високог представника у Службеном гласнику Републике Српске и Закон о неспровођењу одлука Уставног суда БиХ на територији Републике Српске”.

Он је додао да ће измијенити и Кривични закон БиХ тако што ће се радње којима се, како каже, нарушава уставни поредак БиХ третирати као кривично дјело.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести