НОВОСТИ

Жунић: Срамна оправдања ПДП-а због негласања на посебној сједници НСРС

29/06/2023

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић рекао је данас да су изјаве функционери ПДП-а поводом негласања посланика ове странке за Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ на територији Републике Српске, истовремено и смијешне и жалосне.

 

– Од почетка је било јасно да ПДП нема храбрости да гласа за тај закон, али и да није имао жељу да се Закон изгласа. Ментори из страних амбасада који управљају политиком ПДП-а никада им то не би дозволили – рекао је Жунић за РТРС.

 

Жунић је навео да се ПДП позива на одбијање закључка који је предложио, а који је, како каже, идентичан закључку који је НСРС усвојила на претходној сједници.

 

– Свако ко се разумије у политику зна да се прво усваја закон, а након тога закључци. ПДП није ни могао знати хоће ли закључци бити усвојени или не. У сваком случају, ово је још један доказ да је ПДП политичка организација којом управљају странци и која је и формирана и дјелује на принципима да се надлежности Републике Српске умањују, а јача централизација заједнице БиХ – истакао је он.

 

Жунић је рекао да је добро што је СДС схватио важност тренутка и да је заједно са посланицима владајуће коалиције гласао за Закон и тиме показао да је Српска изнад ситних политичких подјела.

 

– ПДП никада то неће разумјети и те ситне обмане и оправдања којима се сада служе неће промијенити очиту чињеницу да раде за странце и то само са једним циљем, а то је да дођу на власт по сваку цијену. Добро је да су грађани то препознали и сигуран сам да ће ту политику одбацити и ПДП послати на мјесто гдје буду они који раде против Српске и њеног народа – поручио је Жунић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести