НОВОСТИ

Жупљанин: Упознати што више адреса са ситуацијом у БиХ

12/11/2023

Декан бањалучког Факултета за безбједност и заштиту Слободан Жупљанин оцијенио је да је веома важно да се што више адреса у свијету упозна са ситуацијом у БиХ и да ће неке од њих озбиљно схватити и видјети ко представља проблем.

 

 

Након што су представници Републике Српске у Парламентарној скупштини БиХ упутили писмо Европском парламенту, те Сенати и Конгресу САД како би их упознали о ситуацији у БиХ, Жупљанин је рекао да је добро и позитивно то што је дата прецизна и широка информација о стању у БиХ.

– Сасвим је сигурно да ће то неке адресе озбиљно схватити и видјети ко у БиХ представља проблем – рекао је Жупљанин.

Према његовим ријечима, о ситуациији у БиХ треба упознавати све релавантне факторе у свијету, посабно оне земље које су се показале као пријатељске према БиХ, односно Републику Српску.

– Посебно је интересантно да се о стању у БиХ упознају земље које сада представљају велики покрет који ће да уруши садашњи колонијални и империјалистички систем. Зато је упознавање земаља БРИКС-а битно ради ширег стицања увида у стање у БиХ – нагласио је Жупљанин.

Он је констатовао да 28 година од постизања међународног уговора ситуација у БиХ није задовољавајуће из разлога што постоје снаге које од почетка нису жељеле прихватити такав споразум и интезивно раде на његовој девастацији.

– Девастацијом Дејтонског споразума врши се и девастација саме БиХ, јер свака БиХ осим оне договорене у Дејтону је немогућа – нагласио је Жупљанин.

Он је навео да се Срби и Република Српска оптужују да урушавају Дејтонски споразум, а у ствари Срби и Српска се највише залажу за тај споразум и његову дословну примјену.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести