НОВОСТИ

Анђелковић: Општенародна подршка Додику и одбрани Републике Српске

26/10/2022

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић изјавио је да је народни скуп у Бањалуци показао подршку људи Милораду Додику и његовом праву да постане предсједник, јер је и изабран да буде предсједник Републике Српске, а истовремено и подршку јединству у одбрани Српске и њеног интегритета.

 

 

– Мислим да ту постоје двије димензије – једна је подршка Додику, јер се велики број његових и симпатизера његове странке, окупио да му пруже подршку у околностима када сматрају да му неко неправедно отима побједу – рекао је Анђелковић.

Друга димензија је, истакао је он, општенародна, која није искључиво партијска и политичка.

– Мислим да је велики број грађана на тај начин желио да изрази и подршку интегритету Републике Српске, а не да некоме са стране допусте да прекраја вољу грађана и тако прави корак ка отимању неких нових овлаштења – рекао је Анђелковић.

Према његовим ријечима, ко себи да за право да прекраја вољу грађана, тај ће поново почети да отима овлаштења Републике Српске и да је сведе на пуку административну форму.

– Грађани то осјећају, тако да, бранећи слободу становништва Републике Српске да бира своје политичке лидере, бране и њену државност и самосталност – навео је Анђелковић.

Када се све то укрсти, каже он, добија се митинг који је уистину био огроман и масован, пун енергије и полета.

– То јесте најбоља гаранција да нико не може Републику Српску да на било који начин деградира, нити да занемарује вољу грађана исказану на изборима. А њен резултат је Додикова побједа – нагласио је Анђелковић.

Он је додао да је Додик и прије синоћњег митинга био довољно јак, јер је јасно да су кандидати СНСД-а на недавним изборима побиједили на свим нивоима.

Анђелковић је истакао да је овим скупом ојачана Република Српска, јер је ово испољавање јединства у одбрани Републике Српске.

– Мислим да и људи који према Додику лично имају политички негативан став подржавају његово право да постане предсједник, јер је изабран да буде предсједник. Тиме бране Републику Српску – рекао је Анђелковић.

У Бањалуци је синоћ одржан велики народни скуп “Отаџбина зове” са којег је поручено Централној изборној комисији БиХ да је народ Републике Српске изабрао свог предсједника Милорада Додика и да не покушавају да то промијене.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести