НОВОСТИ

Анђелковић: Прошло вријеме самовоље Запада

04/11/2021

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић оцијенио је да Резолуција Савјета безбједности УН о БиХ, која је усвојена на јучерашњој сједници, доказује да је прошло вријеме када је Запад могао да ради шта хоће.

 

Драгомир Анђелковић

Анђелковић истиче да се показало да Кина и Русија, упркос једостраним тоновима западних представника и њиховом некоректном односу према Републици Српкој, могу да спријече једностране резолуције, које су необјективне и на штету Српске и српског народа.

Он је подсјетио да је Резолуција тако срочена да су ОХР и високи представник избачени из ње, као и да је Кристијану Шмиту онемогућено да се обрати.

– Све то показује колико се свијет променио и колико је на нама само да истрајемо у одбрани својих интереса. Ако смо ми чврсти у одбрани наших интереса, нико са стране не може да их угрози – рекао је Анђелковић Срни.

Он је истакао да је веома важно то што Република Српска и Србија имају за пријатеље Кину и Русију, тако да они који су имали простор деведесетих данас не могу да раде против српског народа.

Поводом продужења мандата ЕУФОР-а у БиХ, Анђелковић је оцијенио да су се велике силе сложиле о томе јер нису жељеле да доливају уље на ватру.

– Међутим, најважније је што је онемогућено било какво афирмисање ОХР-а, тако да и ова сједница показује да Шмит као такозвани високи представник више нема никакав легитимитет – закључио је Анђелковић.

Савјет безбједности УН једногласно је јуче усвојио Резолуцију којом се продужава мандат ЕУФОР-а у БиХ и у којој се не помињу ОХР и високи представник.

Остале Вијести