НОВОСТИ

Арлов уручио стипендије српској дјеци са Косова

18/08/2021

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас стипендије за петоро српске дјеце са Косова и Метохије, као и 30 фудбалских лопти за школе у Косовском Поморављу.

 

Милорад Арлов

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на КиМ Милорад Арлов

 

Стипендије су уручене Ксенији Вуковић и Давиду Ракићу из Косовске Митровице, Николији Максимовић из Косовске Каменице, Анастасији Михајловић из Грачанице и Илији Ристићу из Новог Брда.

Ријеч је о четворомјесечним износима стипендија, од по 100 евра мјесечно.

Арлов је стипендије и лопте предао на административном прелазу Брњак јер му је из косовске полицијске службе савјетовано да не покушава да уђе на подручје Косова и Метохије будући да је забрана још на снази.

Он је, у име корисника стипендија, захвалио анонимном донатору из Републике Српске који већ пуних пет година из властитих средстава обезбјеђује стипендије српској дјеци из социјално угрожених категорија.

“Република Српска је уз вас и док је посљедњег од вас на Косову наша помоћ и брига неће престати”, поручио је Арлов који очекује да ће убрзо бити завршена градња и опремање Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” у сјеверној Косовској Митровици за дјецу са посебним потребама.

Арлов је изразио жаљење што дуже од годину дана не може да обиђе радове на градњи центра, али је истакао да неће одустати од бављења хуманитарним радом и прикупљања помоћи српској дјеци на Косову и Метохији, будући да вјерује да ће му забрана убрзо бити укинута.

Он је најавио да ће и идуће године у Републици Српској код вршњака боравити око 500 ђака са Косова и Метохије, чиме се, како је истакао, наставља јачање братских веза Срба.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести